Šiaundien Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje 18.00 val. atidaroma Neringos istorijos muziejaus paroda „Kraštovaizdžio kaita prie Kuršių marių“, skirta Kuršių nerijos paskelbimo UNESCO saugoma pasaulio paveldo vietove 10-mečiui.
Istorikės dr. Nijolės Strakauskaitės dėka 2010 m. išleistos dvi knygos apie Kuršių neriją: „Kultūros kraštovaizdis prie Kuršių marių“ ir „Kuršių nerija Hugo Šojaus atvirukų rinkinyje XIX a. pabaiga - XX a. pradžia“ (bendraautorė– Lina Motuzienė). Dr. N. Strakauskaitės specializacija– Rytų Prūsijos ir Mažosios Lietuvos istorijos problematika. Knygose apstu vaizdinės medžiagos, kurios pagrindu nutarta rengti parodą „Kraštovaizdžio kaita prie Kuršių marių“.
Istorikės dr. Nijolės Strakauskaitės dėka 2010 m. išleistos dvi knygos apie Kuršių neriją: „Kultūros kraštovaizdis prie Kuršių marių“ ir „Kuršių nerija Hugo Šojaus atvirukų rinkinyje XIX a. pabaiga - XX a. pradžia“ (bendraautorė– Lina Motuzienė). Dr. N. Strakauskaitės specializacija– Rytų Prūsijos ir Mažosios Lietuvos istorijos problematika. Knygose apstu vaizdinės medžiagos, kurios pagrindu nutarta rengti parodą „Kraštovaizdžio kaita prie Kuršių marių“.
Parodoje galima susipažinti su XIX a. pab.– XX a. pr. Kuršių nerijos kraštovaizdžiu, savita kurortinio gyvenimo atmosfera bei išsiskiriančia Kuršių nerijos kultūra.
XIX–XX a. sandūroje Kuršių nerijos kurortai traukė ne tik vasarotojus, bet ir daugelį mokslininkų, rašytojų, dailininkų, fotografų. Jų darbai apie Kuršių nerijos visiško užpustymo smėliu grėsmę inspiravo didelio masto pusiasalio apželdinimą, kuris lėmė sparčią kraštovaizdžio prie Kuršių marių kaitą.
Paroda UNESCO galerijoje lankytojų lauks iki sausio 28 dienos.
XIX–XX a. sandūroje Kuršių nerijos kurortai traukė ne tik vasarotojus, bet ir daugelį mokslininkų, rašytojų, dailininkų, fotografų. Jų darbai apie Kuršių nerijos visiško užpustymo smėliu grėsmę inspiravo didelio masto pusiasalio apželdinimą, kuris lėmė sparčią kraštovaizdžio prie Kuršių marių kaitą.
Paroda UNESCO galerijoje lankytojų lauks iki sausio 28 dienos.